La segona part, consistia en dir, entre tots, receptes típiques de mallorca utilitzant els aliments vists a la primera part.
RECEPTES DE CUINA
Peres amb almibar (recepte d'en Sebastia Bennassar)
Ingredients: peres, aigua i sucre.
Ingredients: peres, aigua i sucre.
Posar ses peres sense pell i es pinyols dins pots de vidre. Posar un poc d'aigua i una curada de sucre. Bollir 1/2 h.
Espinacs
Ingredients: un manat d'espinacs, alls, 2 ous, sal i pebre bo.
Posar a bullir els espinacs, colar-los. Després sofregir uns quants alls i
afegir els espinacs, es barreja tot. Posar a bullir 1 o 2 ous.
Tallar-los i afegir-los al preparat.
Ous (recepte de na Joana Orell)
Ingredients: oli d'oliva, una ceba, alls, tomàtets, 1/2 tassó d'aigua, un pot de cigrons, 2 ous, sal i pebre bo.
Sofregir
una ceba i uns quants alls, posar després una mica de tomàquet, a
continuació afegir una mica d'aigua. Deixar coure una mica i
afegir un pot de cigrons cuits. Posar bullir 2 ous i afegir-los al
preparat i bullir fins que espesseixi.
Peix a n'es forn (recepte de na Joana Orell)
Ingredients. oli d'oliva, peix (mussola, rap, bacallà, etc.), grells, alls, juliverd, espinacs, bledes, tomatigues, pinyons, panses, sal i pebre bo.
Ingredients. oli d'oliva, peix (mussola, rap, bacallà, etc.), grells, alls, juliverd, espinacs, bledes, tomatigues, pinyons, panses, sal i pebre bo.
Posar
sal i pebre bo a n'es peix, després posar-ho dins una font de forn i,
després a damunt ompli amb ses verdures, tot ben tallat i untades
d'oli, sal i pebre bo.
A continuació posar uns quants de pinyons i panses. Posar-ho dins es forn a 170º uns 30 minuts.
A continuació posar uns quants de pinyons i panses. Posar-ho dins es forn a 170º uns 30 minuts.
Sopes mallorquines (recepte de n'Isabel)
Ingredients: oli d'oliva, carn magra o costellà baixa, alls, grells, bledes, col, espinacs, carxofes, pèsols, julivert, tomàteq, colflori, aigua, sopes de pa, sal i pebre bo.
Ingredients: oli d'oliva, carn magra o costellà baixa, alls, grells, bledes, col, espinacs, carxofes, pèsols, julivert, tomàteq, colflori, aigua, sopes de pa, sal i pebre bo.
Posar una mica d'oli d'oliva en una graixonera, sofregir uns quants
alls i els grells. Després sofregir una mica de carn magra o
costellà baixa, posar una mica de sal i pebre bo. A continuació es afegir
la verdura tallada i, es rectifica de sal, ofegar. Sofregir un poc més i després afegir una mica d'aigua i bullir uns 30 minuts.
En una altra graixonera afegir una mica de pa de sopes i després afegir la verdura colada, si es volen seques afegir poc brou de ses verdures.
En una altra graixonera afegir una mica de pa de sopes i després afegir la verdura colada, si es volen seques afegir poc brou de ses verdures.
Frit mallorquí (recepte d'en Guiem Mas)
Ingredients: oli d'oliva, freixura de porc o be (cor, fetge, pulmons), grells, cebe tendre, carxofes, pèsols, pebrots vermells, patates, fonoll, sal i pebre bo.
Ingredients: oli d'oliva, freixura de porc o be (cor, fetge, pulmons), grells, cebe tendre, carxofes, pèsols, pebrots vermells, patates, fonoll, sal i pebre bo.
Posar
una mica d'oli d'oliva en una pella, a continuació posar sal i pebra bo
i sofregir sa fraixura tallats a trossos petits , reservar-ho tot a una
graixonera. Sofregir en una altra
pella amb una mica d'oli d'oliva uns quants grells i sa ceba tendre,
tallats a trossos i fonoll, posar-los una mica de sal i pebre bo, quan
estiguin fets
reservar-ho junt a sa freixura. Tallar a trossos les carxofes, els
pèsols, els pebrots vermells, les patates tallades a cants petits i,
posar-lis sal i pebre bo, sofregir-lo tot per separat i quan
estigui tot fet posar-ho en la graixonera al costat de la resta,
escalfar i barrejar.
Llenties (recepte de na Catalina Fiol)
Ingredients: oli d'oliva, una ceba, un tros de carabassa, un tomàquet, 2 o 3 pastanagues, patates, col, mongetes tendres, pèsols, llorer, un pot de llenties, vinagre, sal, pebre bord i pebre bo.
Posar en una olla una mica d'oli d'oliva, sa ceba, sa carabassa, es tomàquet, ses pastanagues, patates, tallat tot a trossos. Posar també col, mongetes tendres, pèsols, llorer, un pot de llenties cuites, vinagre, sal, pebre bo, pebre bord i posar a coure uns 30 minuts.
Espinacs per acompanyar (recepte de na Maria Rigo)
Ingredients: oli d'oliva, espinacs, grells, un porro, pinyons, panses, julivert, sal i pebre bo.
Sofregir els espinacs, els grells i un porro, tot ben tallat, afegir sal i prebre bo, despres posar pinyons, panses, julivert i pebrot vermell.
Llenties (recepte de na Catalina Fiol)
Ingredients: oli d'oliva, una ceba, un tros de carabassa, un tomàquet, 2 o 3 pastanagues, patates, col, mongetes tendres, pèsols, llorer, un pot de llenties, vinagre, sal, pebre bord i pebre bo.
Posar en una olla una mica d'oli d'oliva, sa ceba, sa carabassa, es tomàquet, ses pastanagues, patates, tallat tot a trossos. Posar també col, mongetes tendres, pèsols, llorer, un pot de llenties cuites, vinagre, sal, pebre bo, pebre bord i posar a coure uns 30 minuts.
Espinacs per acompanyar (recepte de na Maria Rigo)
Ingredients: oli d'oliva, espinacs, grells, un porro, pinyons, panses, julivert, sal i pebre bo.
Sofregir els espinacs, els grells i un porro, tot ben tallat, afegir sal i prebre bo, despres posar pinyons, panses, julivert i pebrot vermell.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada