dijous, 10 de maig del 2012

Taller d'alimentació saludable

Aquest taller estava dividit en dues parts. En la primera part vàrem fer un joc de relacionar els aliments segons les seves propietats (relaxants, laxants...).

 
 

 


La segona part, consistia en dir, entre tots, receptes típiques de mallorca utilitzant els aliments vists a la primera part.

RECEPTES DE CUINA


Peres amb almibar (recepte d'en Sebastia Bennassar)

Ingredients: peres, aigua i sucre.

Posar ses peres sense pell i es pinyols dins pots de vidre. Posar un poc d'aigua i una curada de sucre. Bollir 1/2 h.


Espinacs

Ingredients: un manat d'espinacs, alls, 2 ous, sal i pebre bo.

Posar a bullir els espinacs, colar-los. Després sofregir uns quants alls i afegir els espinacs, es barreja tot. Posar a bullir 1 o 2 ous. Tallar-los i afegir-los al preparat.


Ous (recepte de na Joana Orell)

Ingredients: oli d'oliva, una ceba, alls, tomàtets, 1/2 tassó d'aigua, un pot de cigrons, 2 ous, sal i pebre bo.

Sofregir una ceba i uns quants alls, posar després una mica de tomàquet, a continuació afegir una mica d'aigua. Deixar coure una mica i afegir un pot de cigrons cuits. Posar bullir 2 ous i afegir-los al preparat i bullir fins que espesseixi.


Peix a n'es forn (recepte de na Joana Orell)

Ingredients. oli d'oliva, peix (mussola, rap, bacallà, etc.), grells, alls, juliverd, espinacs, bledes, tomatigues, pinyons, panses, sal i pebre bo.

Posar sal i pebre bo a n'es peix, després posar-ho dins una font de forn i, després a damunt ompli amb ses verdures,  tot ben tallat i untades d'oli, sal i pebre bo.
A continuació posar uns quants de pinyons i panses. Posar-ho dins es forn a 170º uns 30 minuts.


Sopes mallorquines (recepte de n'Isabel)

Ingredients:  oli d'oliva, carn magra o costellà baixa, alls, grells, bledes, col, espinacs, carxofes, pèsols, julivert, tomàteq, colflori, aigua, sopes de pa, sal i pebre bo.

Posar una mica d'oli d'oliva en una graixonera, sofregir uns quants alls i els grells. Després sofregir una mica de carn magra o costellà baixa, posar una mica de sal i pebre bo. A continuació es afegir la verdura tallada i, es rectifica de sal, ofegar. Sofregir un poc més i després afegir una mica d'aigua i bullir uns 30 minuts.
En una altra graixonera afegir una mica de pa de sopes i després afegir la verdura colada, si es volen seques afegir poc brou de ses verdures.


Frit mallorquí (recepte d'en Guiem Mas)

Ingredients: oli d'oliva, freixura  de porc o be (cor, fetge, pulmons), grells, cebe tendre, carxofes, pèsols, pebrots vermells, patates, fonoll, sal i pebre bo.

Posar una mica d'oli d'oliva en una pella, a continuació posar sal i pebra bo i sofregir sa fraixura tallats a trossos petits , reservar-ho tot a una graixonera. Sofregir en una altra pella amb una mica d'oli d'oliva uns quants grells i sa ceba tendre, tallats a trossos i fonoll, posar-los una mica de sal i pebre bo, quan estiguin fets reservar-ho junt a sa freixura. Tallar a trossos les carxofes, els pèsols, els pebrots vermells, les patates tallades a cants petits i,  posar-lis sal i pebre bo, sofregir-lo tot per separat i quan estigui tot fet posar-ho en la graixonera al costat de la resta, escalfar i barrejar.


Llenties (recepte de na Catalina Fiol)

Ingredients: oli d'oliva, una ceba, un tros de carabassa, un tomàquet, 2 o 3 pastanagues, patates, col, mongetes tendres, pèsols, llorer, un pot de llenties, vinagre, sal, pebre bord i pebre bo.

Posar en una olla una mica d'oli d'oliva, sa ceba, sa carabassa, es tomàquet, ses pastanagues, patates, tallat tot a trossos. Posar també col, mongetes tendres, pèsols, llorer, un pot de llenties cuites, vinagre, sal, pebre bo, pebre bord i posar a coure uns 30 minuts.


Espinacs per acompanyar (recepte de na Maria Rigo)

Ingredients: oli d'oliva, espinacs, grells, un porro, pinyons, panses, julivert, sal i pebre bo.

Sofregir els espinacs, els grells i un porro, tot ben tallat, afegir sal i prebre bo, despres posar pinyons, panses, julivert i pebrot vermell.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada